Guerreri tarolt a 2. futamon, Björk nyerte a 3. futamot Németországban
14 máj 2018

A túraautó legenda Yvan Muller volt a legjobb a világ legnehezebb versenypályáján, és ezzel vezeti a WTCR – FIA World Touring Car Race versenysorozatát, miután megszerezte a 3. futam 3. helyét az első futam megnyerését követően a németországi Nürburgringen.

Az argentin Esteban Guerrieri csatlakozott honfitársaihoz, Juan Manuel Fangio-hoz és a háromszoros túraautó villágbajnok José María Lópezhez, az első Nürburgring Nordschleife sikerével, az izgalmas versenyt hozó 2. futam megnyerésével, miután Thed Björk megszerezte első 2018-as WTCR győzelmét, emlékezetessé téve a Muller YMR csapata számára a versenyt.

Miután csütörtök este megnyerte az 1. futamot, Muller a negyedik helyen végzett a 2. futamon, és a dobogó legalsó fokára állhatott a 3. futamot követően a Hyundai i30 N TCR-vel. Ezzel a teljesítményével 19 pontos előnnyel várja a hollandiai Zandvoort pályán megrendezésre kerülő következő versenyt Gabriele Tarquini előtt.

Ezzel ellentétben az olasz Tarquini-nek nem sikerült túl jól a németországi verseny, nem tudta növelni előnyét a pontversenyben, miután kisett az 1. és a 2. futamon is, így nem állhatott rajthoz a 3. futamon.

Tarquinit a pályaorvos is megvizsgálta, miután a 2. futamban összetörte autóját Gordon Shedden-nel való ütközése után, de rendben találták a versenyzőt. A skót 30 másodperces büntetést kapott.

A 3. futamban a 2017-es túraautó világbajnok, Björk rajt-cél győzelmet aratott. A svéd sikeresen verte vissza a belga Frédéric Vervisch (Audi Sport Team Comtoyou’s RS 3 LMS) támadásait az utolsó 3 körben szombat délután, így a 7. győztese lett az egyre izgalmasabb WTCR szezon versenyeinek, ahol a japán prémium gumiabroncsgyártó YOKOHAMA szállítja kizárólagosan a gumiabroncsokat. Egy erős bemutatkozással Vervisch-é lett a leggyorsabb kör trófeája. 

A Münnich Motorsport versenyzője, Esteban Guerrieri szintén első 2018-as győzelmét szerezte meg a fordított rajtrácsos 2. futamon. Honda Civic Type R TCR autójával megelőzte a pole pozícióból induló Pepe Oriola-t, megszerezve a 25.378 km hosszú verseny első helyét. Oriola, a Campos Racing Cupra-jában, első alkalommal versenyzett a Nordschleife-n.

A FIA World Touring Car Cup Hollandiában folytatódik május 19. és 21. között.

A pontverseny állása:

Yvan Muller               137 pont

Gabrielle Tarquini      118 pont

Thed Björk                 112 pont