YOKOHAMA a motorsportban 2018
04 ápr 2018

A Yokohama Tokióban jelentette be, hogy milyen versenyeket támogat 2018-ban. A vállalat elsődleges célja a japán és tengerentúli motorsport események szponzorálásával a gumiabroncs-üzlet globalizációja, valamint a YOKOHAMA márka ismertségének elősegítése. Hozzájárul továbbá a motorsportok, valamint az autóipar piacának növekedéséhez, fejlesztéséhez és újjáélesztéséhez. A YOKOHAMA számos rendezvényen történő részvételre nagy várakozásokkal tekint, ezek közül is a legfontosabb a FIA World Touring Car Cup (WTCR).

FIA World Touring Car Kupája (WTCR)

A WTCR túraautó bajnokság 2018-tól a TCR technikai előírásainak megfelelően kerül megrendezésre. A WTCR hivatalos gumiabroncs-beszállítója - a FIA World Touring Car Championship (WTCC) 2006 óta 12 egymást követő éve után - a 2018-19-es évre a Yokohama. A cég 18 hüvelykes, 250/660R-es ADVAN A005 gumiabroncsokat szállít száraz, valamint ugyanilyen méretű ADVAN A006 gumikat nedves pályakörülményekre, a Marokkóban elrajtoló versenysorozat 10 tervezett állomására. A WTCR mellett a Yokohama Rubber számos új versenysorozatot is támogat 2018-ban, úgy mint a TCR Europe, vagy a TCR Middle East szériát, valamint több nemzeti sorozatot is, beleértve például a TCR UK, a TCR Portugal és a TCR Benelux futamait.

További Yokohama-támogatott versenysorozatok
  • Japán Super Formula bajnokság
  • Japán Formula 3 bajnokság
  • Super FJ
  • Super GT
  • Túraautó versenyek (VLN Endurance bajnokság, a svájci ADAC 24 órás verseny, Porsche GT3 Kupa USA, Ultra 94 Porsche GT3 Kupa Kanada és a japán Inter Proto széria)
  • Japán Rally bajnokság
  • Off-Road versenyek (észak-amerikai sivatagi futamok, Asia Cross Country Rally)
  • Gokartversenyek (az OK kategória támgatása minden japán gokartbajnokságban, Asian Karting Open Championship)
     
40 éves az ADVAN márka

A márka zászlóshajó brandje, az ADVAN 40. évfordulójának megünneplésére 2018-ban egy különleges, 40. évfordulós logót újított be a Yokohama. Az új logó számos terméken megjelenik majd, megünnepelve a legelső abroncsot, amely négy évtizede kijött ez alatt a brand alatt. A logó merész ecsetvonással támasztja alá az ADVAN gumiabroncsok kimagasló teljesítményét mind az utcai használatban, mind a felső-kategóriás motorsportban.

A YOKOHAMA továbbra is lelkes támogatója a motorsport versenyeknek, különböző kategóriákban versenyző csoportoknak a világ minden táján. A YOKOHAMA gumiabroncsok használata versenykörülmények között, és az itt szerzett tapasztalatok mind hozzájárulnak a gumiabroncsok továbbfejlesztéséhez, hogy gépjármű vezetők mindennapjait könnyítsék meg világszerte. A fent említett versenyekről szóló híreket és eredményeket a YOKOHAMA motorsport weboldalán (http://www.y-yokohama.com/cp/global/motorsports/ ) a vállalat hivatalos Twitter oldalán (https://twitter.com/YRC_Global), valamint a Yokohama Rubber YouTube csatornáján (http://www.youtube.com/TheYokohamaRubber/) tudja figyelemmel kísérni.