Megérkezett az új, négyévszakos BluEarth-4S AW21 abroncs
06 már 2018

Tokió – A Yokohama Rubber Co., Ltd. ma bejelentette, hogy idén ősztől megkezdi Európában a „BluEarth-4S AW21” nevű négyévszakos személyautó-gumiabroncsa értékesítését. A „BluEarth-4S AW21” lesz a YOKOHAMA első négyévszakos személyautó-gumiabroncsa, amelyet bevezet az európai piacon. A gumiabroncs több mint 30 méretben lesz kapható, a 255/50R19 107W-től a 175/65R14 82T méretig. A vállalat azt tervezi, hogy fokozatosan növeli majd a rendelkezésre álló méretek kínálatát.

A négyévszakos gumiabroncsok minden időjárás esetén használhatók, mivel egyesítik a nyári és a téli gumiabroncsok teljesítményét. Ezek a gumiabroncsok Európában egyre népszerűbbek normál vezetési körülmények közötti használatra. Mivel egész évben használhatók, tekintet nélkül az adott útviszonyokra vagy időjárási körülményekre, a négyévszakos gumiabroncsok számos előnyt kínálnak a felhasználók számára, így például: (1) biztonságos vezetés a váratlanul érkező hóesésben, (2) nagyobb kényelem és gazdaságosság, mivel nem szükséges cserélni a gumiabroncsokat nyáron és télen, és (3) nincs szükség tárolóhelyre a szezonon kívüli gumiabroncsok számára.

A „BluEarth-4S AW21” magában foglalja a YOKOHAMA legújabb téligumiabroncs-technológiáit, így a járművezetők kiemelkedő teljesítményre számíthatnak jeges és havas téli utakon, ugyanakkor kiváló száraz és nedves teljesítményre is, szokványosabb vezetési körülmények között. A gumiabroncs újonnan kifejlesztett futófelület-mintázata optimális egyensúlyt biztosít a peremterületi és a futófelületi érintkezés között. Több fejlett technológia, mint például a szétágazó V-hornyok és a keresztezett keskeny hornyok alkalmazása kiváló teljesítményt nyújt jégen, hóban és nedves útfelületen. A széles futófelülete mellett a gumiabroncs nagy vállblokkjai és a négyévszakos lamellák megbízható teljesítményt nyújtanak száraz utakon is.

A gumiabroncs szilícium-dioxid – zártpolimer összetétele szintén növeli a teljesítményét nedves és hófödte utakon. Ezen túlmenően, széles és lapos profilja hozzájárul száraz körülmények mellett nyújtott kiváló teljesítményéhez és kopásállóságához. A gumiabroncs viseli az ASTM International* által odaítélt „Hópehely jelet” is, a leghidegebb időjárási viszonyok között nyújtott teljesítménye elismeréseként.

A Yokohama Rubber az európai piacot a termékek széles választékával látja el, amelyek illeszkednek a kontinens eltérő időjárási körülményei között közlekedő gépjárművezetők sajátos igényeihez. A nyári gumiabroncsok mellett Európában megtalálhatók még a következő YOKOHAMA gumiabroncsok: téli gumiabroncsok, szegecs nélküli gumiabroncsok (észak-európai tapadó gumiabroncsok) és szegecses gumiabroncsok. A „BluEarth-4S AW21” a YOKOHAMA első Európában értékesített négyévszakos gumiabroncsa, ami tovább szélesíti ezt a kínálatot és várhatóan bővíti majd a vállalat európai eladásait.