A YOKOHAMA beltéri központot téli gumik tesztelésére
08 feb 2018

Tokió - A Yokohama Rubber Co. Ltd. január 30-án bejelentette, hogy egy beltéri létesítményt épített a téli gumiabroncsok jégen végzett teljesítményének tesztelésére. A Hokkaido Yokohama Tire Test Center (TTCH) Asahikawa városban található. Az új létesítmény január 5-én kezdte meg a gumiabroncsok tesztelését.

A január 30-i ünnepélyes megnyitó eseménynek fényét különleges vendégek jelenléte emelte: Masahito Nishikawa, Asahikawa polgármestere és Hitoshi Yoneshima, a létesítmény tervezője és építője, a Kishida Gumi Co., Ltd. vezérigazgatója.

A Yokohama Rubber képviseletében Tadanobu Nagumo (az Igazgatóság elnöke és képviselője), valamint Osamu Mikami (az Igazgatóság tagja és vezérigazgatója, a Tire Business elnöke), valamint Masaki Noro (az igazgatótanács tagja és ügyvezető igazgatója, a gumiabroncs műszaki vezetője volt jelen.

A TTCH-t 2015. decemberében nyitották meg a Yokohama Rubber gumiabroncs-tesztelési kapacitásának bővítésére, összhangban a gumiabroncs-üzlet globális bővülésével, valamint a kifinomultabb értékelési módszerek bevezetésével.

Az új beltéri létesítmény, amely egy jégpályát tartalmaz, tovább szélesíti a TTCH tesztelési lehetőségeit.

A kültéri tesztelésekhez képest a fedett pályát nem befolyásolják olyan külső tényezők, mint az időjárás és a külső hőmérséklet, a jégpálya állapotát is könnyebb stabilan tartani.

Ennek eredményeképpen a vizsgálati adatok pontossága jelentősen javítható, elősegítve a modernebb technológiák fejlesztését.

Az új létesítmény összterülete kb. 2.860 négyzetméter, 119 mérer x 24 méter, a legmagasabb ponton 8,8 méter magas. Ez a beltéri csarnok egyaránt alkalmas az autóbusz- és teherabroncsok, valamint a személygépkocsi abroncsok tesztelésére is.

A Yokohama a téli gumiabroncsokat, mint a globális növekedés legfontosabb termékeit pozicionálta, és ezért célja, hogy a világ legjobb teljesítményű téli gumiabroncsainak gyártója és beszállítója legyen.

A TTCH mellett a Yokohamának van egy téli gumiabroncs tesztpályája is Svédországban, a Yokohama Test Center of Sweden (YTCS).

TTCH teszteli a Yokohama világszerte értékesített téli abroncsait, míg az YTCS további vizsgálatokat végez a YOKOHAMA gumiabroncsok alkalmasságának és teljesítményének igazolására kontinentális Európában, Oroszországban és Észak-Európában.

Ez a két tesztközpont együttesen járul hozzá a Yokohama fejlesztésekhez, hogy az adott ország vagy régió téli útviszonyainak legmegfelelőbb abroncsa legyen a végeredmény.