A YOKOHAMA által támogatott versenyek a 2017-es szezonban
17 már 2017

A motorsport rendezvények világszintű támogatása nagymértékben hozzájárul a Yokohama globalizációs törekvéseinek megvalósításához, a Társaság gumiabroncs-üzletének globális növekedéséhez és a YOKOHAMA márka nagyobb elismeréséhez. Elősegíti továbbá a növekedést, a fejlődést és a motorsport piac és az autóipar egészének revitalizációját. A YOKOHAMA nagy várakozással néz a 2017-es év elé, melyben a számos támogatott versenysorozat (Japán Super Formula bajnokság, Super GT Sorozat, Japán Rally Bajnokság, Off-road versenyek, Go-kart bajnokságok stb.) közül az európai éshazai vonatkozású Túraautó Világbajnokságot (WTCC) emeljük.

FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC)

YOKOHAMA 2006 óta a FIA Túraautó Világbajnokság hivatalos gumiabroncs szállítója, és ahol 2010 óta YOKOHAMA ADVAN versenygumikat használnak.  Az abroncsok narancsolaj összetevőjének köszönhetően alacsonyabb a környezetre ható terhelés, miközben a kiváló tapadás megmarad.  A YOKOHAMA nagyon büszke arra, hogy a 2017-es év már a 12. egymást követő év, amelyben ők láthatják el a WTCC sorozatot gumiabroncsokkal. A kontroll gumiabroncs mérete 250 / 660R18. A WTCC sorozat egy valóban globális verseny, az idei 10 fordulót Európában, Afrikában, Latin-Amerikában, Ázsiában és a Közel-Keleten tartják. A pilóták először Marokkóban indítják be a motort. A hazai futamra pedig 2017. május 12 – 14 között kerül sor a Hungaroringen.

100. évfordulós YOKOHAMA emléklogó a versenyautók karosszériáján

Mint azt már korábban is említettük, a Yokohama Rubber 2017-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Ezen alkalomból egy 100. évfordulós emléklogó is készült. A logóval kombinált speciális matricát az autókon minden olyan versenysorozatban használni fogják szerte a világon, melyet a YOKOHAMA támogat. A logón található öt piros vonal motívum a Yokohama márka energikusan előretörő jövőképét jelöli, a 100. évfordulón innen és túl. Az egymásba ágyazott nullák a Yokohama üzleti partnereivel, részvényeseivel való közös munkára utalnak, hogy a cég tökéletesen kiszolgálja a vásárlói igényeket a következő 100 évben is.