Nagy elvárások a német WTCC futammal kapcsolatban
13 máj 2015

Nagy izgalom előzi meg a FIA Túraautó Világbajnokság németországi, nürburgringi futamát a rajongók, pilóták, szponzorok és szervezők körében. Több tízezer résztvevőre számítanak a május 14-17 közötti nürburgringi FIA WTCC versenyen, mely egyben az ADAC 24 órás versenyhétvége része is lesz.

A FIA WTCC Világbajnokság, melynek a japán YOKOHAMA gumiabroncsgyártó cég a hivatalos gumi beszállítója már 10. éve, ebben a szezonban már járt Marokkóban és Magyarországon, most pedig hatalmas várakozással néz az elé a német futam elé, amilyenhez hasonló 2011 óta nem volt. A Citroen csapat erős pozíciót foglal el a top 3 között a verseny összesítésben, versenyzőjük, a jelenlegi bajnok Jose Maria Lopez versenyről versenyre növeli az előnyét.

Minden pilóta valami különlegessel próbálkozik ennek a versenynek az egyedülálló feltételeinek megfelelni, melyek a kiszámíthatatlan időjárás, útviszonyok. Minden bizonnyal nagy hasznát veszik tesztelési tapasztalataiknak is, abban a reményben, hogy jobb teljesítményre sarkallja őket. Sebastian Loeb, Yvan Muller, Michelisz Norbert, Gabrielle Tarquini, Rob Huff, és a többi versenyző házigazdája már nyilvánosságra hozták a Nordschelifen való versenyzést, ami nem hasonlítható semmi máshoz a világon.

"Ez az a verseny, amit minden a Bajnokságban résztvevő pilóta meg akar nyerni", jegyezte meg David Oliva, a YOKOHAMA Europe Kommunikációs Igazgatója. "A "Nagy Versenyként" tartják számon, és bárki nyeri is ezt a futamot, biztosan bekerül a Motorsport Hírességek Csarnokába. Számunkra pedig különösen örömteli ez az esemény, hiszen immáron 10. éve vagyunk a FIA WTCC hivatalos gumiabroncs beszállítója".