FIA WTCC a Nordschleife-n – “Fan-tasztikus”
18 máj 2015

Motorsport rajongók ezrei, ünnepelték a különleges Nürburgringi hétvégi futamot a Nordschleife-n

Mind a FIA Túraautó Világbajnokság, mind az ADAC 24 órás versenye a mással összehasonlíthatatlan, legendás motorsport pályán zajlott.

Hónapok előkészítő munkája, tesztelése, megbeszélései, szervezése és még sok-sok felkészülési fázis előzte meg a pilóták és a nézőközönség biztosnságának garantálását, a fantasztikus verseny színvonalának biztosítását, amivel olyan sok ember vált már a sportág szerelmesévé.  A FIA WTCC teljes erőbedobással tért vissza Németországba, néhány évnyi kihagyás után, egyetlen másik helyszín sem lehetett volna jobban előkészített, vagy ennyire izgalmas, mely üdvözölhette volna a bajnokságot, ami a japán YOKOHAMA gumigyártóval, mint exkluzív gumibeszállítóval büszkélkedhet. 

A verseny legnagyobb győztetse a Citroen volt két győzelemmel, Lopez az 1. futamban, és Müller a 2. futamban, akinek nagyon meg kellett dolgoznia azzal, hogy a Hondáját kordában tartsa a verseny alatt. Ugyanakkor ez nem az egyedüli izgalom volt, amit a verseny hozott, volt feszültség is, hiszen néhány autónak ideje korán el kellett hagynia a versenypályát ütközés és műszaki problémák miatt. Az egyikük a nagyon ígéretes Hugo Valente volt, akit kiállásra kényszerítettek. Az első futam fényes győzelem volt “Lightning López” számára, aki mindamellett, hogy remek formában volt, és pole pozícióból kezdett, egy percig sem nézett vissza. A hétvége során szintén felhalmozta a YOKOHAMA előadói díját a leggyorsabb körrel.

A második futamban Yvan Muller készítette elő az autóját a Nordschelife gyorsaságára és bár teljes kontrollban volt az aktuális nyertes egy kevés hátrányt szerzett a kanyarokban a verseny végéig. López, ismét heves versenyben a 10. helyről a nagyszerű 2. helyig küzdötte magát az utolsó körre. Az utolsó két verseny gyötrelem lehetett minden Honda szurkolónak, aki látta ahogy Lopez legyőzi a hősüket. Ugyanakkor Thiago Monteiro, aki bátran küzdött az erős Citroenek ellen, a kitűnő harmadik helyen ért célba éppen hogy megelőzve Gabrielle Tarquinit, Hondás csapattársát.

A német Nordschleifen rendzett verseny különleges volt. Olyannyira, hogy a YOKOHAMA felmentést kapott a FIA-tól, hogy egy új, lágyabb keverékű gumiabroncsot fejlesszen ki, hogy ezzel is biztosítsa a legmagasabb teljesítményt és biztonságot, amiről ez a verseny híres. “A Nürburgring egy speciális hely a hirtelen lehetséges időjárási változásoktől, különösen az esőtől,” mondta a Yokohama Europe Kommunikációs Igazgatója David Oliva. “Olyan gumit próbálunk a versenyzőknek adni, ami ezek között a körülmények között is megfelelő és biztonságos, mindamellett, hogy remekül lehet vele versenyezni. A pilóták és a csapatok nagyon elégedettek voltak ezzel a megoldással, amit kitaláltunk.”

A verseny előtt volt lehetőségünk rá, hogy láthassuk és fotózkodhassunk a pilótákkal és autógrammokat kérjünk tőlük. A pilóták felvonulása a Nürburgringen került újra bevezetésre a verseny előtti napon egy nyitott kamionon. A Yokohama hivatalos gumibeszállítói státuszának 10 évfordulóját így kellőképpen megünnepeltük, ezzel is szórakoztatva a rengeteg embert, akik kilátogattak erre a verseny hétvégére.

López vezeti a Bajnokságot egy tekintélyt parancsoló 50 ponttal a második helyezett, Sebastien Loeb és a harmadik Yvan Muller előtt.

A Bajnokság június 5-7-én folytatódik Oroszországban.