FIA WTCR Izgalmas szezonynitó Marrakeshben
09 ápr 2018

* A Hyundai pilóta olasz veterán Tarquini kétszer is nyert és vezet a drámai szezonnyitó után

* A 2. futamot Vernay zsákolta be, az első 5-ben öt különböző csapat foglal helyet

Az új FIA World Touring Car Cup – WTCR, melynek hivatalos gumiabroncs beszállítója a YOKOHAMA, a marokkói pályán indult útjára és az olasz veterán Gabriele Tarquini győzelmével zárult, akinek sikerült megnyernie a drámai 3. futamot is a szombati első után.

A BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR-jét vezető olasz szerezte meg a Pole pozíciót, és nyerte meg a hétvége utolsó futamát is a másik két világbajnok Hyundai pilóta Yvan Muller és Thed Björk előtt.

A négyszeres World Touring Car bajnok Müller és Tarquini indultak az első sorból, és egy relatív lassú start után balra húzva blokkolták a BRC Racing Team pilótáját Michelisz Norbertet, akit a falnak is nekipréseltek. Ez tette volna lehetővé Björknek, hogy őket szinte átugorva az élre állhasson, de a svéd Björk elvesztette ami biztosnak tűnt, hirtelen váltóhiba miatt lejjebb húzódott, utat engedve ezzel Müllernek.

Korábban aznap, a második futamot az Audi Sport Leopard Lukoil Team pilótája Jean-Karl Vernay nyerte Audi RS 3 LMS-ben autózva. A francia a helyi hőst, Mehdi Bennanit előzte meg a Sébastien Loeb Racing-től Volkswagen Golf GTI TCR-jével, akit méltán ünnepeltek kitörő ovációval a dobogón. A harmadik helyre Pepe Oriola érkezett be. Negyedik lett az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport pilótája Yann Ehrlacher és ötödik Björk, ami azt jelentette, hogy öt különböző autógyártó állt az első öt helyen.

“Az autó fantasztikus volt, a tempó pedig kiváló" mondta az örömmámorban úszó Tarquini. “Nem volt könnyű elindulni az ütközés után, amit a 2. futamban elszenvedtem, de a fiúk keményen dolgozta és az autó végül tökéletes lett. Hihetetlen! El sem hiszem! Ez egy álom, ami remélem tovább folytatódik.”

Vernay, a hétvége másik gyűztese elmondta: “Nagyszerű hétvége volt, nem számítottunk ilyen eredményre, mielőtt ideértünk. De sok pontot kaptunk, és a gyönyörű Audimmal egy darabban fejeztük be a versenyt, ami külön öröm.”
A YOKOHAMA Europe szóvivője is kifejezte elégedettségét az első futamhétvége után. "Nagy örömünkre szolgál, hogy továbbra is a Touring autóversenyek lényegi részévé válhattunk, különösen ennek az új versenysorozatnak, amely kivételes izgalmakat kínál.

Az első, marokkói futam azóta lezajlott, a következő futamra pedig hazánkban, a Hungaroringen kerül majd sor, április 28-29-én!

Jelenlegi pontállás:

  1. Gabrielle Tarquini      62 pont
  2. Thed Bjork                  51 pont
  3. Jean-Karl Vernay       41 pont