WTCC Le Castelle 2015.06.27-28.
29 jún 2015

2015-06.27 Időmérő:

Nem alakult jól a teszt és a szabadedzés sem. A múlt heti szlovákiai problémát a csapatnak nem sikerült megoldania. A csapat nagy erőkkel dolgozott az autó problémájának megoldásán, és az alvázkeret cseréjével úgy tűnik közelebb kerültek a megoldáshoz.

Q1:

A +60kg Citroen C-Elyseé és a +40 kg többletsúllyal induló Chevrolet RML Cruze versenyautói domináltak a kvalifikáció első szakaszában. A legjobbak a francia márka versenyzői voltak.

A Hondások közül a gyári színekben versenyző Monteiro, és privát színekben induló Michelisz Norbi jutottak tovább az időmérő második szakaszába.

Q2:

Új szettel indult Norbi az időmérő második futamán. Norbi az autó alulkormányzottságára panaszkodott az etap alatt.

Egy újabb szett gumi felrakása után a nyolcadik helyen zárta az etapot.

Q3:

Egyetlen Chevrolet került be az időmérő harmadik szakaszába. Chilton a harmadik legjobb idővel került be. Elsőként Ma Ching Hua vágott neki a körnek, majd Muller következett, aki jobb időt autózott, mint csapattársa.

Negyedikként Loeb indult, aki 1:29:245-el átvette a vezetést.

Végeredmény: Loeb, Muller, Lopez, Ma, Chilton.

2015.06.28 Futam:

1 futam: Az első sorból Loeb és csapattársa Muller rajtolt. Norbi pedig a 8. helyről az előző napi időmérőn elért eredménye alapján.

A rajtot Loeb és Norbi is nagyon jól elkapta, aki jó reflexeinek köszönhetően bevágott Valente és Chilton közé, lehagyva Monteirot.

Monteiro próbálta visszaszerezni pozícióját, de Valentével rövid csatába bonyolódott, amiben megsérült a Honda hátsó lökhárítója.

Rob Huffot kiforgatták a Ladával, így feladni kényszerült a futamot.

Ideiglenes végeredmény: Loeb, Muller, Lopez, Ma, Chilton, Michelisz, Monteiro.

2. futam:

Norbi a második sorból, a 3. helyről indult neki a második futamnak. A sérült autók közül Huff autóját nem sikerült megjavítani, de Nicky Catsburg ott volt a rajtnál.

Az első sorból induló marokkói Bennani elkapkodta a rajtot, korábban indult el, de ez nem zavarta meg szerencsére Norbit.

Bennani rajtját vizsgálni kezdték, és szabálytalannak nyilvánították, így boksz utca áthajtásra büntették.

Időközben Loeb túl szűken vette a sikánt és neki ütközött gumibálának, amit az autója nem tolerált, fel kellett adnia a futamot.

A hatodik kör megkezdése után Lopez utolérte a második helyen autózó Monteirot, majd kiforgatta, ennek következtében Monteiro feladni kényszerült a versenyt. Ezzel egy időben csapattársa Ma Csing Huan feljött Norbi mögé a második helyre.

A 12. körben Ma Ching üldözőbe vette Norbit és két körrel a vége előtt sikerült megelőznie.

Ideiglenes végeredmény. Lopez, Michelisz, Ma, Muller, Tarquini, Valente, mivel Lopez és Monteiro ütközését a felügyelők kivizsgálják a futam után.

A FIA WTCC összetett állása

  1. Lopez, 282 pont
  2. Muller, 243 pont
  3. Loeb, 208 pont
  4. Monteiro, 114 pont
  5. Ma Csing, 113 pont
  6. Michelisz, 112 pont
  7. Tarquini, 110 pont
  8. Chilton, 75 pont

A következő verseny helyszíne a portugál Vila Real lesz két hét múlva.